Slab zadah iz ust (želodca)

Ko umivanje zob in izpiranje z ustno vodo ne pomaga več.

Če vas že dlje časa muči neprijeten zadah iz ust in želodca in ne pomagajo niti pogosto umivanje zob, ustne vode in druga osvežilna sredstva, potem se vzrok težavam skriva globlje – v črevesju.

Kako se znebiti ali preprečiti slab zadah v samo 3 korakih?

Vzemite klorofil zjutraj

Klorofil v črevesju veže nase žveplove spojine, ki povzročajo zadah iz ust. Vzemite ga takoj zjutraj na tešče (kapsule ali tekoči klorofil),

V črevesje naselite koristne bakterije

Kapsule PB8 biotik vzemite zjutraj 30 do 45 minut po klorofilu. Mlečno kislinske bakterije napolnijo črevesje z dobrimi bakterijami pomagajo vzpostaviti pravilno ravnovesje v črevesju.

Večerni obrok

Hrana, zaužita pozno zvečer, ponoči gnije v prebavnem sistemu in najbolj prispeva k neprijetnemu zadahu zjutraj. Večerni obrok na j bo zgodaj in lažji za prebavo.

Izdelki proti slabemu zadahu >

Porušeno ravnovesje bakterij v črevesju - glavni skriti vzrok za neprijeten in močan  ustni zadah

Če imate kronične težave s slabim zadahom iz ust in trajajo že dlje časa, potem težava izvira globje, kot samo iz ust in želodca. Halitoza (kronični ustni zadah) je največkrat opozorilni znak za nepravilnosti in težave v delovanju prebavnega sistema. Enostavno povedano, hrana se ne prebavlja ali pa se prebavi samo delno. Slab zadah iz ust ima lahko več vzrokov.

Od bakterij v ustih, želodcu ali črevesju, do počasnega delovanja črevesja (zaradi tega hrana gnije in predstavlja vir hrane za črevesne bakterije), vnetja sinusov in grla. Eden od glavnih vzrokov za slab ustni zadah je porušeno ravnovesje črevesnih bakterij.

Halitoza - kronični zadah iz ust

Halitoza je medicinski izraz za kroničen zadah iz ust. Številni faktorji so lahko vzrok za nastanek te neprijetne težave:

 •     Infekcije v grlu in nosu
 •     nepravilno delovanje jeter
 •     zaprtost
 •     bolezni dlesni
 •     slaba prebava
 •     slaba prebava beljakovin
 •     kajenje

Neprijeten in močan ustni zadah je lahko tudi znak visoke količine toksinov v telesu. Za dosti ljudi, ki imajo slab zadah je navadno ščetkanje zob ali izpiranje z ustno vodo dovolj za odstranitev neprijetnih vonjav iz ust. Za tiste, ki pa imajo kronične težave z zadahom iz ust, pa take vrste rešitev ne bo dovolj, saj vzrok leži drugje.

Kroničen slab ustni zadah povzročajo bakterije v ustih ter hrana in črevesni plini iz prebavnega sistema. Delno prebavljena hrana prestavlja vir hrane za slabe črevesne bakterije. Ko se te bakterije prehranjujejo z ostanki hrane, ki jih naše telo ne more prebaviti, pri tem kot stranski produkt izločajo pline. ti plini pridejo v krvni obtok, pljuča in kožo.

Za veliko ljudi predstavlja slab zadah resno neprijetnost v vsakdanjem življenju, ki pa zahteva globlji pristop pri reševanju težave, kot samo z umivanjem zob, ustno vodo, sprejem ali žvečilnim gumijem

Klorofil proti slabemu zadahu – deluje kot notranji deodorant

Klorofil se je pokazal kot odlično sredstvo proti nevtralizaciji ustnega zadaha. Klorofil deluje kot notranji deodorant. Klorofil ima sposobnost nase vezati spojine, ki prispevajo k slabemu zadahu. Eden od glavnih vzrokov za slab zadah so hlapne žveplove spojine.

Ti smrdljivi delci nastajajo iz dveh virov:

 • iz zaužite hrane

 • proizvajajo jih slabe bakterije v želodcu in črevesju

Klorofil je znan po tem, da učinkovito nevtralizira te žveplove spojine. V tej vlogi ima klorofil veliko pozitivnih lastnosti:

 • Ker deluje notranje, deluje tudi na telesne vonjave in vonj stopal

 • Ne vsebuje nobenih kemikalij ali sladkorjev

 • Deluje neprekinjeno. Vse dokler boste jemali  klorofil vsak dan, bo dovolj, da bo vaš vonj iz ust svež noč in dan.

Klorofil lahko dobite tudi iz zelenjave, vendar v njej preprosto ni dovolj klorofila, da bi telesu zagotovili zadostno količino. Najboljši in najbolj učinkovit način za boj proti zadahu je uporaba tekočega klorofila ali klorofila v obliki kapsul.


Črevesne bakterije in slab zadah

Slabe bakterije v črevesju so glavni vzrok težav s slabim zadahom. Če želite trajno rešiti težave z zadahom, je potrebno spet vzpostaviti ravnovesje med in dobrimi in slabimi bakterijami v črevesju.

Porušeno ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami je osnovni vzrok za težave v prebavnem sistemu. Ena od teh težav je tudi slab zadah. Slab zadah ni nič drugega kot odraz slabega zdravja celotnega organizma. Več kot 70% imunskega sistema leži v črevesju in ko v tem delu telesa prevladujejo slabe bakterije, to sproži cel plaz težav z zdravjem.

Razrast bakterij se ne ustavi v črevesju, ampak te nadaljujejo pot navzgor proti želodcu in ustni votlini (grlo, nos). Bakterije obožujejo vlažna in mehka tkiva (pljuča, nos, grlo). Zato je razrast bakterij v teh tkivih zelo pogost in glavni povzročitelj slabega zadaha. Ne pozabimo, vse te težave pa izvirajo iz porušenega ravnovesja bakterij v črevesju. 

Koristne črevesne bakterije v kombinaciji s klorofirom je odlična kombinacija za resno reševanje težav s slabim zadahom. PB8 je najbolj prodajani acidophilus za splošno uporabo v ZDA. Z njim boste obnovili kolonije dobrih bakterij v črevesnem sistemu. Zdrav črevesni sistem - prijeten zadah.

Izdelki proti slabemu zadahu >

Košarica
Scroll to Top