"Če ste zeleni znotraj, ste tudi čisti znotraj!"

 

Klorofil

je vključen v proizvodnjo

hemoglobina.

Klorofil kot prehransko dopolnilo

Klorofil Nature's Way
tekoči klorofil + kapsule klorofila

V našem telesu je klorofil povezan z železom in je vključen v proizvodnjo hemoglobina, s čimer igra ključno vlogo pri delovanju srca, mišic in živcev

Klorofil (tekoči ali kapsule) ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k normalni obarvanosti las in kože ter prispeva k delovanju živčnega sistema.

  • Klorofil in podobnost s hemoglobinom
    Funkcije klorofila je leta 1913 odkril nemški kemik Dr. Richard Willstatter. Prišel je do spoznanja, da ima molekula klorofila presenetljivo podobnost s hemoglobinom, rdečim barvilom v človeški krvi. Razen centralnega atoma je molekula klorofila presenetljivo podobna hemoglobinu po atomski strukturi. Osrednji atom pri hemoglobinu je železo, pri klorofilu pa magnezij. Zaradi teh podobnosti klorofil zagotavlja večino surovin, ki so potrebne za zdrave, živahne rdeče krvne celice v človeškem telesu.

  • Razlika med naravnim klorofilom in "pakiranim" klorofilom
     V naravnem klorofilu je centralni atom magnezij. V "pakiranem klorofilu je magnezij zamenjan z bakrom, kar omogoči klorofilu boljše lastnosti v primerjavi z naravnim.

  • Klorofil in vloga proti oksidativnem stresu
    Klorofil vsebuje baker, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic proti oksidativnem stresu. Jemanje klorofila tako nudi zaščito celic pred prostimi radikali.